Märkning ger ordning och reda

Olika färger på kablarna
Skilj de olika systemen och installationerna åt genom att välja kablar i skilda färger. Om något händer kan man spara tid och arbete på att kunna skilja de olika näten åt. Felsökning av förenklas och det är enklare och snabbare identifiera de olika näten.

1. Samla kablarna
Ofta använder man vanliga buntband i plast för att samla ihop kablar och få bättre ordning. Dock medför detta en del nackdelar. Dels kan de ibland vassa buntbanden lätt skära in i kablarna och orsaka skador, och dels medför det extraarbete om ni vill lägga till eller ta bort en kabel. Man måste då klippa av banden och sedan sätta ditt nya.

En mer praktisk lösning är kableringsband med kardborreyta som är praktiska att använda. Levereras i rulle om 25 meter, och man klipper den bit som behövs och fäster runt kablarna. Behöver man ändra i kabeldragningen är det enkelt att öppna och återförsluta dem. Till skillnad mot buntband är kardborrebanden skonsamma mot kablaget.

2. Att märka kablar
Det viktigaste för att få ordning och reda bland kablarna är självfallet att märka kablarna. Med en siffer- och/eller bokstavskombination där man har noterar motsvarande nummer i en lista som talar om vilken funktion varje kabel har, har man drastiskt minskat kostnaderna och den tid det tar att felsöka om det skulle inträffa driftstörningar.

Vi har märkmaskiner  för professionell märkning. Med snabba utskrifter och framför allt etiketter av mycket hög kvalitet som fäster på nästan alla underlag – och som sitter kvar!


Ladda ner PDF

Kontakta oss för mer information och prisuppgift