Ordning och reda

Hur ser det egentligen ut i serverrummet? Kaos eller full kontroll – eller kanske något mitt emellan?

När du trycker in nätverkssladden i uttaget vet du säkert vad du gör och vilken kabel du håller i. Men så är förmodligen inte fallet ett halvår senare, när något plötsligt kraschar och du snabbt måste få igång systemet igen.

Om dina servrar ser ut som på bilden nedan, kan det vara dags att ta tag i härvan och skapa ordning och reda. Här får du några tips på vägen.
it-630043_960_720

 1. Olika färger på kablarna
  Skilj de olika systemen och installationerna åt genom att välja kablar i skilda färger. Om något händer kan du spara tid och arbete på att kunna skilja de olika näten åt. Felsökning av förenklas och teknikern kan mycket enklare och snabbare identifiera de olika näten.

 2. Samla kablarna med kardborreband.
  Det finns en lång tradition i att använda vanliga buntband i plast för att samla ihop kablarna och få bättre ordning. Dock medför detta en del nackdelar. Dels kan de ibland vassa buntbanden lätt skära in i kablarna och orsaka skador, och dels medför det extraarbete om du vill lägga till eller ta bort en kabel. Då måste du klippa av banden och sedan sätta ditt nya.

  En mycket mer praktisk lösning är våra kableringsband med kardborre som är mycket enklare att använda. De ligger på rullar om 25 meter, och du klipper bara till så mycket som behövs och fäster den runt kablarna. Behöver du ändra i kabeldragningen är det enkelt att öppna och återförsluta dem. Till skillnad mot buntband är kardborrebanden snälla mot kablaget.

 3. Att märka kablar
  Det viktigaste för att få ordning och reda bland kablarna är självfallet att märka kablarna. Med en siffer- och/eller bokstavskombination där du har noterat motsvarande nummer i en lista som talar om vilken funktion varje kabel har, har du drastiskt minskat kostnaderna och den tid det tar att felsöka om det skulle inträffa driftstörningar.

Hos oss på RackTech hittar du professionella märkmaskiner med snabba utskrifter och framför allt etiketter av mycket hög kvalitet. De fäster på nästan alla underlag – och de sitter kvar länge! Vi hjälper dig gärna med råd om vilken märkmaskin som passar för just ditt företag. Konakta oss idag så berättar vi mer!

Kontakta oss för mer information och prisuppgift